Беларуският президент Александър Лукашенко не беше на обяда на ръководителите на държави,

...
Беларуският президент Александър Лукашенко не беше на обяда на ръководителите на държави,
Коментари Харесай

Лукашенко не стигна до обяд с Путин след парада: твърдят, че е откаран с линейка

Беларуският президент Александър Лукашенко не беше на обяда на ръководителите на страни, пристигнали в Москва, с цел да гледат Парада на успеха. За това пише в Telegram беларуският политолог Дмитрий Болкунец.

Освен Лукашенко, президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев, министър-председателят на Армения Никол Пашинян, президентът на Киргизстан Садир Джапаров, президентът на Таджикистан Емомали Рахмон и президентът на Узбекистан Шавкат Мирзийоев дойдоха да се срещнат с президента на Русия Владимир Путин.

Лукашенко не съумя да участва на обяда по здравословни аргументи и напусна Москва. Той е бил съпроводен до летището от кола за спешна помощ, сподели Болкунец.

" На лекарите беше дадена сложна задача. Те трябваше да върнат водача в схващане, да смъкват захарта, да отстранен видим тремор на главата, с цел да доставят тялото на площада на успеха за няколко минути и желателно беше да може да каже нещо “, коментира Болкунец.

Позовавайки се на източници, политологът пише, че Лукашенко не е съумял да измине 300 метра, с цел да постави венец на гроба на Незнайния боец. По заповед на Путин офицери от Федералната работа за сигурност го качили в автомобил на електрическата охранителна работа и го откарали до мястото на полагане на венци.

Беларуското издание " Зеркало "  пише още, че Лукашенко не е стигнал до мястото, където бяха положени венците. Твърди се, че той се е обърнал към Путин и го е помолил за нещо. Руският президент даде знак на защитата и Лукашенко липсващ от кадър.

" Миналата седмица Лукашенко беше тежко болен, всички събития с негово присъединяване бяха анулирани. По персонална молба на Путин Лукашенко пристигна в Москва. Източник оповестява, че на Лукашенко е обезпечен екип от лекари ", осведоми политологът.



Журналистите на вестник „ Наша Нива “ забелязаха превръзка на дясната ръка на Лукашенко, когато той гледаше парада.

„ Мрачният му вид в президеума и по време на персоналната среща с Путин дават съображение да се мисли, че той е бил заставен да лети до Москва нездравословно “, допуска обявата.

От пресслужбата на президента на Беларус не разясниха здравословното положение на Александър Лукашенко и за какво той не участва на обяда.

„ В края на парада водачите на страните дружно поставиха венец и цветя на гроба на Незнайния боец в Александровската градина край стените на Кремъл “, се споделя в официалния коментар.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР